ЛУЦЬКИЙ АВТОЗАВОД «БОГДАН» МОЖЕ ЗУПИНИТИСЯ ЧЕРЕЗ НЕСТАЧУ ЄВРОПЕЙСЬКИХ КОМПЛЕКТУЮЧИХ

На сьогодні, 23 березня 2020 року, Луцький автозавод «Автомобільної Компанії «Богдан Моторс» працює в штатному режимі, вживаючи додаткових заходів безпеки для працівників.

Виробничою програмою поточного періоду передбачено виготовлення сучасного транспорту для Києва і Харкова згідно раніше укладених контрактів. Окрім того, на завершальному етапі – виготовлення новітнього, повністю електричного автобуса «Богдан Е70110».

Однак, за словами директора заводу Дмитра Писаного, виробництво може зупинитися через нестачу комплектуючих з Європи. «Карантинно-епідеміологічні заходи, які вживаються європейськими країнами, вносять певні корективи. Всім відомо, що продукція «Богдан» виготовляється виключно з українських і європейських комплектуючих», – наголосив Дмитро Писаний. «Враховуючи це, і у випадку певних рішень українського Уряду, ми змушені будемо зупинити виробництво», – заявив Писаний.

Нагадаємо, напередодні «Богдан Моторс» звернулась до мерів міст та Уряду України із закликом надати гарантії закупівлі транспорту виключно у українських виробників для недопущення колапсу в економіці держави після зняття карантину.

Як вже повідомлялось, ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» тільки в минулому 2019 році спрямувала до бюджетів та соціальних фондів всіх рівнів 384 504 977,99 грн. у вигляді податків та зборів.

Вхід