«БОГДАН» ПРЕДСТАВИТЬ ПРЕЗИДЕНТУ ЗЕЛЕНСЬКОМУ АВТОБУС І ТРОЛЕЙБУС В ЖИТОМИРІ

3 і 4 жовтня 2019 року в місті Житомир відбувається Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь. В рамках форуму відбудуться багато різноманітних заходів, в тому числі виставка великогабаритної техніки. Оскільки «Богдан» – найбільший український виробник автобусів і тролейбусів, було прийнято рішення про участь у даній виставці. В Житомирі представлені дві моделі техніки «Богдан» – 12-ти метровий тролейбус «Богдан Т70117» і 8-ми метровий міський автобус «Богдан А22112».
Участь «Богдану» у форумі – це не лише можливість продемонструвати свою техніку президентам обидвох країн, але й наголосити на актуальних для нас, як виробників, питаннях. «Богдан» вже неодноразово звертався до вищого керівництва України з проханням звернути увагу на проблему і посприяти державній підтримці українського автобудівництва, оскільки воно є джерелом прибутку для державного бюджету.
«Богдан» наголошує на вважливості закупівлі техніки для комунальних підприємств саме українських виробників, що призведе до завантаженості вітчизняних виробничих потужностей. Нажаль, в Україні при закупівлі автобусів і тролейбусів ми стикаємось з тим, що закордонні підприємства мають можливість запропонувати кращу ціну саме тому, що в їхніх країнах, в тому числі в Білорусії, існує налагоджена схема підтримки вітчизняного виробника. Це стосується як пільг в оподаткуванні, так і створення вигідних умов для закупівлі комплектуючих для виробництва техніки.
Завод, на якому створюються автобуси і тролейбуси «Богдан», має всі потужності для виготовлення 6000 одиниць техніки в рік, але на даний час підприємство працює на 10-15% від потужності. Сподіваємось, на форумі в Житомирі «Богдан» не лише продемонструє свою техніку, але й зможе достукатись до президента України Зеленського В.О. із проханням про підтримку вітчизняного виробника.

Вхід