ЛУЦЬКИЙ «БОГДАН» БОРОТИМЕТЬСЯ НА ТЕНДЕРІ СВОГО РІДНОГО МІСТА

У рамках реалізації проекту «Міський громадський транспорт України» Луцька міська рада оголосила тендер на постачання 30 нових низькопідлогових 12-метрових тролейбусів, включно з комплектом запасних частин та витратних матеріалів, обладнання та інструменту для технічного обслуговування, ремонту і пов’язаної діяльності. Для цього Замовник має намір використати частину коштів позики Європейського інвестиційного банку.

Луцький автоскладальний завод компанії «Богдан Моторс» братиме участь у цьому тендері, оскільки має великий досвід у реалізації подібних проектів по усій Україні. Лише цього року постачання сучасних тролейбусів та автобусів здійснюється або вже завершене до Києва, Харкова, Хмельницького та Сум. Більшою мірою ці проекти реалізовуються саме коштом ЄБРР.

Нагадаємо, що працівники «Автоскладального заводу №1» АТ «АК «Богдан Моторс» минулого року закликали місцеву владу забезпечити Луцьк сучасним рухомими складом. У березні 2018 р. вони вийшли на мітинг під стіни Луцької міської ради з вимогами підтримати вітчизняного виробника та відмовитися від придбання вживаних тролейбусів зі Швейцарії. Колектив заводу наголосив на економічній недоцільності такого рішення. Оскільки списані тролейбуси – аварійнонебезпечні, потребуватимуть постійного ремонту та заміни запчастин, яких в Україні просто немає. Оплачувати видатки на технічне обслуговування техніки доведеться з міського бюджету, тобто за рахунок кожного мешканця міста.

Вхід